Vanaf 10 september 2018 zal het restaurant tijdelijk sluiten. Per 1 oktober 2018 zal het weer openen onder een andere naam en een nieuwe keuken. De cafetaria blijft open. Meer informatie volgt.


 

Visrestaurant Het Gemeentehuis

Visrestaurant het Gemeentehuis in Usquert ligt op een steenworp afstand van Noordpolderzijl, het meest noordelijk gelegen natuurlijke haventje van Nederland. Deze mooie haven, gelegen aan het Uithuizer Wad, hoort bij het wierdedorp Usquert. Al sinds het ontstaan van het dorp "Visqvert", ongeveer 2000 jaar geleden, bestaat er een sterke verbintenis met de zee.

Een lange traditie in de visserij is tot op de dag van vandaag zichtbaar. Nog steeds vaart er een garnalenvloot met de initialen UQ, wat uiteraard staat voor Usquert. De garnalen die zij op het wad vangen staan op het menu bij visrestaurant 't Gemeentehuis. Voor andere heerlijke vis-, maar ook vleesgerechten kunt u hier terecht bij gastvrouw en gastheer Anja en Harry Roggeveld.

Wat denkt u hiervan? Lekker eten na een fikse wadloop- of fietstocht! Of tijdens de toertocht op de motor komt u naar ons restaurant voor een gezellige pit-stop om de inwendige mens bij te tanken. Even 'chillen' met een sorbet op het terras in de zomertijd en bij winterdag lekker binnen om u te warmen aan onze houtkachel! Zelfs grote groepen kunnen wij ontvangen. Komt u met een grote groep? Bel dan even van tevoren, zodat we daarop kunnen inspelen en u dan ook warm kunnen verwelkomen.